DRONTEN - Woensdagavond 2 juni geeft Floor Stappers, zangdocent bij De Meerpaal Academie, een gratis online workshop basistechniek ademhaling. “Terwijl ademhalen een natuurlijk proces is, leer je op zangles heel bewust je ademhaling aan te sturen”, aldus Floor. “Dat is in het begin wat onwennig, maar je hebt er later zoveel profijt van.” In deze online workshop wordt aandacht besteed aan belangrijke onderdelen van het zingen: ademhaling en ademsteun.

“De lucht die je inademt is de brandstof voor het zingen”, legt Floor uit. “Door je stem goed te ondersteunen, voorkom je dat je stem ‘moe’ wordt tijdens het zingen.” In de korte workshop van circa 30 minuten wordt niet alleen de theorie besproken, maar wordt er ook lekker gezongen aan de hand van oefeningen en korte liedjes. De workshop is geschikt voor zangliefhebbers (vanaf 12 jaar) die meer willen weten over de basisbeginselen van het zingen. De workshop start om 19.00 uur en is rond 19.30 uur afgelopen.

Meer informatie of aanmelden kan via Floor Stappers, floor.stappers@meerpaal.nl. Kijk op www.meerpaal.nl/kunstaanzet voor alle workshops.