DRONTEN - Het WijLand Festival kon afgelopen zomer helaas geen doorgang vinden, maar de organisatie wilde toch graag iets neerzetten dit jaar. XL De Ateliers, de producent van het WijLand organiseerde eerder een Winterfestival in het Wisentbos en besloot daarop beide festivals te combineren: de programmering (in afgeslankte vorm) van het WijLand en de setting en aankleding van het XL Winterfestival.


Programma vol met verhalen en muziek

Dit jaar biedt het winterfestival meerdere verhalenvertellers, die in totaal zes voorstellingen geven van een half uurtje. Fantastische verhalen uit de Flevolandse bodem en de wereldliteratuur, passend bij de winterse setting. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een viertal muziekoptredens van bands met het repertoire wereldmuziek.

Daarnaast verzorgd Wende2001 een theatervoorstelling over de roemruchte periode in de Noordoostpolder gedurende de tweede wereldoorlog.

In de vertelvoorstelling "Vrouwe Fortuna" volgen we de Rotterdamse jongen Jan Willem. Op 14 mei 1940 bombarderen de Duitsers Rotterdam en ligt het leven van Jan Willem in puin. Hij heeft geluk dat hij juist die dag niet op kantoor is, maar naar een klant net buiten de stad.

Zijn familie heeft minder geluk, net als veel mensen van kantoor. Hij vindt onderdak bij Ome Cor; een binnenvaartschipper. En zo komt het dat Jan Willem met het binnenvaartschip van zijn oom, afgeladen vol met Rotterdams puin in de nog jonge Noordoostpolder terechtkomt. Een plek waar ze ieder paar handen kunnen gebruiken. Om de dijken te verzwaren, om de polder te ontginnen. Jan Willem besluit te blijven, want wie wacht er nog op hem in Rotterdam? Niemand.

Meesterverteller Eric Boris schreef het verhaal 'Vrouwe Fortuna' over deze periode in de Flevolandse geschiedenis, de vertelvoorstelling speelt vier keer op zaterdag 16 december.

En verder

Verder biedt het programma tijdens het winterfestival een beeldende kunst installaties, silene disco, en diverse foodtrucks. De installatie Aurora's adem is een uitzonderlijke kunstinstallatie. Stap binnen in een symfonie van licht, een dansende melodie en een kosmisch gedicht dat je zintuigen betovert en je meeneemt op een onvergetelijke reis.

Ticketverkoop gestart

De ticketverkoop kent drie fases met drie verschillende prijsniveaus: Fase 1 loopt tot en met 13 november en verloopt via een crowdfundingsactie van Voordekunst. Tickets kosten dan slechts € 15,-, waarbij kinderen tot 12 jaar gratis zijn. De 2e fase loopt tot 10 december en kent een ticketprijs van € 17,50, last minute tickets worden aan de kassa verkocht voor € 20,-

Meer informatie

Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek je de website www.wijland.org

.