DRONTEN - Op zondag 8 december vindt in De Meerpaal in Dronten een feestelijk familieconcert plaats: Orchestre Partout -een orkest met muzikanten uit alle delen van de wereld-, speelt samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant. Ze komen samen onder de naam Mundo Sonora. Het wordt een feestelijke middag met onverwachte muzikale ontmoetingen en speciale activiteiten voor kinderen.

Gastvrije bazaar in De Meerpaal
Tijdens het voorprogramma transformeert de foyer van De Meerpaal tot een gastvrije bazaar. Je hoort liedjes uit verschillende delen van de wereld en maakt kennis met muzikanten en hun instrumenten. Naast trombones, tuba's en althoorns klinken traditionele instrumenten uit het Midden-Oosten. Voor de kinderen is er een workshop buikdansen door buikdanseres Mena Leila. Ter afsluiting is er een workshop dabke, een vrolijke volksdans uit het Midden-Oosten waar iedereen bij kan aansluiten.

Kleurrijk concert
Vervolgens is er de grote zaal een kleurrijk concert, gepresenteerd door Reineke Schermer, waar muzikanten uit Syrië, Oekraïne, Koerdistan en Angola samen spelen met Brassband Amor Musae uit het nabij gelegen Swifterbant. Het populair repertoire van de brassband wordt vermengd met muziek uit het Midden-Oosten en Afrika. Zo vloeit filmmuziek van James Bond samen met Arabische ritmes.

Reserveren
Kaarten voor dit unieke concert op zondag 8 december kosten €12,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via het Serviceplein in De Meerpaal of online via www.meerpaal.nl