DRONTEN - Al vierentwintig shows toonde Tineke Schouten allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. En nu voor de 25ste jubileumshow ‘Dubbel’ kan ze niet wachten om het publiek weer te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En dat doet ze – als nooit tevoren – op vrijdag 19 en zaterdag 20 november in De Meerpaal!

Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Uiteraard, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi. Het is perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien.

Voelt best dubbel, toch? En ja, hoe worstelen wij ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Voor Tineke Schouten is dit gegeven al veertig jaar een grote bron van inspiratie. Natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. En beloofd: ook Bep Lachebek komt nog heel even voorbij. Beppie, van buiten en van binnen een brok tragiek. Beppie neemt nog een dubbele wodka, lacht te luidruchtig en ligt ongegeneerd dubbel, dubbel met een dubbele L.

Het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden.

Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Theaterprogrammeur Frens te Kiefte is blij dat Tineke weer in De Meerpaal is en haar jubileum komt vieren: “de afgelopen twee weken was Tineke bij ons in het theater om haar nieuwe voorstelling voor te bereiden. Van het inladen van de eerste decors tot het gezamenlijke taartmoment ter aftrap van de repetities en het finetunen van de voorstelling. Het was ontzettend leuk om Tineke en haar team keihard aan het werk te zien om er weer een topvoorstelling van te maken! Ik ben dan ook vereerd dat De Meerpaal het eerste theater is waar Tineke – na een lange verplichte coronarust – weer doet waar zij zo ontzettend goed in is. Het beloven twee fantastische avonden te worden!”

Tineke Schouten speelt haar jubileumvoorstelling ‘Dubbel’ op vrijdag 19 en zaterdag 20 november in De Meerpaal. Starttijd voor beide dagen: 20.15 uur. Tickets zijn 24 uur per dag te koop op www.meerpaal.nl of via het Serviceplein op het telefoonnummer: 0321 388 777