DRONTEN - Het langverwachte moment is eindelijk daar! De Meerpaal kondigt met trots het begin aan van het nieuwe theaterseizoen. Dit seizoen brengt een onvergetelijke reeks voorstellingen en evenementen voor alle liefhebbers van theater en entertainment. De Meerpaal opent het theaterjaar met een knal met twee uitverkochte voorstellingen van Bouke Rocks Elvis!, op 28 en 29 september. Dit muzikale spektakel van de populaire entertainer Bouke en zijn band brengt de legendarische muziek van Elvis Presley tot leven en neemt het publiek mee op een onvergetelijke reis door de tijd. Deze uitverkochte shows zijn de ideale start en een mooie voorbode van wat het nieuwe theaterseizoen brengt.


Vanaf deze maand speelt bij De Meerpaal een gevarieerd scala aan voorstellingen in alle genres, zodat er voor iedereen iets moois te beleven valt. Er is vooral veel keuze in humoristische cabaretshows, muziek van pop en rock tot klassiek en tributes aan de grote sterren. Maar ook voor musical, show, toneel en theatercolleges is het publiek aan het goede adres in Dronten. In het in Dronten altijd populaire genre jeugdtheater valt er veel te kiezen. De kinderhelden Buurman & Buurman en Juf Roos komen langs en al in oktober komt het sprookje van Rapunzel tot leven in de betoverende jeugdmusical met Sita Vermeulen in de hoofdrol. Samen met het publiek wordt reikhalzend uitgekeken naar de twee grootste producties van het seizoen: De Man van La Mancha met Huub van der Lubbe in de hoofdrol en Disney’s Winnie de Poeh. Heuse spektakels. Bijzonder dat producties van deze omvang spelen in Dronten.

Al vanaf de start kaartverkoop in mei jl. was duidelijk dat het publiek zin heeft in het nieuwe programma. Het werd goed ontvangen. Meerdere voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht. Dat geldt voor publiekslievelingen Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher. Maar ook de kaartverkoop voor Henry van Loon, Claudia de Breij, Tineke Schouten en The Chicago Funk loopt hard. Daar moet je als kaartkoper snel bij zijn.

Oude tijden herleven
“Het is nog even wachten, maar in mei 2024 staat er een speciaal nostalgisch moment op het programma; de theatershow ‘Kijkbuisvrienden’ met tv-jeugdhelden van weleer. Een trip down memorylane met Edwin Rutten, Wieteke van Dort en Edwin Rutten met exclusieve en nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Met De Meerpaal’s rijke historie als locatie voor opnames van televisieprogamma’s als Stuif-es-in is het extra speciaal dat deze voorstelling dit seizoen speelt in ons theater. Oude tijden zullen herleven, aldus Barry Bouquet (Artistiek Leider/Manager Cultuurbedrijf van De Meerpaal). Wie heeft er nog een gouden stuiver, foto’s of andere collectables thuisliggen? Laat van je horen. De Meerpaal komt graag met je in contact”.

Nieuw in De Meerpaal

De Meerpaal introduceert dit seizoen twee gloednieuwe evenementen die nu al in de smaak vallen bij het publiek. Ten eerste is er de Comedy Club, waarbij bekende en opkomende stand-up comedians het podium betreden om je een avond vol humor en lachen te bezorgen. Of je nu behoefte hebt aan een flinke dosis grappen na een lange werkweek of gewoon op zoek bent naar een gezellige avond uit met vrienden, de Comedy Club is de perfecte keuze. Donderdag 26 oktober is de primeur. Daarnaast organiseert het theater elke maand populaire Pubquiz-avonden, waar teams kunnen strijden om de titel van slimste quizkampioenen. Dit is een geweldige gelegenheid om je kennis te testen, plezier te hebben en samen herinneringen te creëren met vrienden en familie. De eerste editie op 19 oktober - met als hoofdprijs enkele felbegeerde kaarten voor de show van Jochem Myjer - is al uitverkocht. De eerstvolgende Pubquiz daarna is op donderdag 16 november.

Compleet avondje uit
Om een theateravond nog specialer te maken, kun je als bezoeker in het Grand Café van De Meerpaal genieten van een theaterdiner. De chef-kok stelt hiervoor meerdere keren per jaar een menu samen, afgestemd op het seizoen. Passend bij het type voorstelling zijn er gedurende het seizoen themadiners en speciaal voor de jongere theaterliefhebbers is er bij kindervoorstellingen een smulmenu. Het horecateam zorgt ervoor dat je altijd op tijd kunt plaatsnemen in de zaal.

Het hele team van De Meerpaal kijkt ernaar uit om alle bezoekers een onvergetelijke tijd te laten beleven in het theaterseizoen dat tot juni 2024 loopt. Meer informatie over het theaterprogramma, kaartverkoop en theaterdiners is te vinden op de website van het theater.

Kaarten
Kaarten voor alle voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09:00 - 17:00 uur, donderdag en vrijdag: 09:00 - 20:30 uur, zaterdag 10:00 - 17:00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.