DRONTEN - Ook in 2024 is er weer genoeg te beleven in De Meerpaal.

STOMME FILM met Live Muziek | Gespeeld door docenten van De Meerpaal
Vrijdag 19 januari 2024 | 19.00 uur

Een unieke ervaring voor film- én klassieke muziekliefhebbers. Concertianist en componist Daan van den Hurk componeert de muziek, exclusief voor deze avond. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van en componeren voor klassieke stomme films en behoort tot de vaste musici van het Pordenone Silent Film Festival. Hiermee treedt hij over de hele wereld op. Van den Hurk is oprichter en artistiek directeur van het Nederlands Silent Film Festival en als docent verbonden aan het HKU Utrechts Conservatorium. De muzikanten van deze avond zijn de vakdocenten klassieke muziek van De Meerpaal.

The Fortunes (UK)

zondag 21 januari 2024 | 16.00 uur

De band The Fortunes scoorde enorme hits in de jaren 60 en 70; de nummers behoren tot het internationale evergreen-repertoire. Wie kent You’ve Got Your Troubles, Here It Comes Again, Seasons In The Sun, This Golden Ring en Caroline niet?

De band The Fortunes scoorde enorme hits in de jaren 60 en 70; de nummers behoren tot het internationale evergreen-repertoire. Door de jaren heen kende de band veel wisselingen in bezetting, maar het handelsmerk van The Fortunes is onveranderd: perfecte samenzang en een uit duizenden te herkennen wall of sound. Michael Smitham (gitaar), Chris Hutchison (keyboards), Eddie Mooney (bas) en Glenn Taylor (drums) spelen de onvergetelijke million sellers van The Fortunes. Het concert van The Fortunes is een avond ouderwets genieten van de grote hits van deze legendarische band uit Birmingham (Engeland).