DRONTEN - In november en december organiseerde De Meerpaal Welzijn in samenwerking met Tutti Gelati iedere vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur een ontmoetingsactiviteit voor de inwoners van Dronten-Zuid. Een plek om gezellig een kop koffie te drinken, samen te eten, een praatje te maken en activiteiten te ondernemen. Vanwege de winterperiode sluit Tutti Gelati tijdelijk haar deuren en verhuist de ontmoetingsplek in elk geval van 7 januari tot 25 maart naar de kantine van de Flevo Manege.

Een groep betrokken inwoners heeft – na een succesvolle pilot - het initiatief genomen om op zoek te gaan naar een vervangende locatie in de buurt. De Flevo Manege is tijdelijk beschikbaar gesteld als uitvalbasis om de continuïteit van de ontmoetingsplek te waarborgen. “We zijn ontzettend blij dat er een nieuwe locatie is gevonden”, aldus Margot Bruinekool, sociaal werker bij De Meerpaal. “Na het succes van de eerste weken voelden we allemaal dat we dit door moesten zetten. Maar het vinden van een nieuwe plek is niet heel makkelijk. We vonden het allemaal belangrijk dat de ontmoetingsplek op een centrale plek in Dronten-Zuid zou komen en dat het laagdrempelig blijft zodat iedereen zich welkom voelt.”

Goede doel

De opbrengst van de consumpties gaan in zijn geheel naar het goede doel Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF). Bovendien sponsort Jumbo Dronten De Wardhof alle lekkernijen voor bij de koffie en de thee. Iedereen is vanaf vrijdag 7 januari van harte welkom op deze nieuwe ontmoetingsplek. Tussen 11.00 en 12.00 staat de koffie klaar. Voor vragen kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Noureddine El Moumni, 06 30 51 43 96.