DRONTEN - Vorig jaar genoten ruim driehonderd kinderen en volwassenen van het kleurrijke familieconcert MUNDO SONORA in De Meerpaal. Hierbij speelden ‘Orchestre Partout’ en brassband ‘Amor Musae’ uit Swifterbant op een succesvolle manier samen. Jong en oud genoten van de gastvrijheid en de opzwepende muziek uit alle delen van de wereld. Het publiek was zó enthousiast dat de muzikanten besloten het concert een jaarlijkse editie te geven, met steeds wisselend repertoire.

Helaas kon het in De Meerpaal geplande concert niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. Maar… de muzikanten staan te trappelen om hun muziek te delen! Daarom besloten ze een muzikale film te maken die wordt opgenomen in De Meerpaal. De film gaat op Eerste Paasdag online in première en is voor iedereen gratis te bekijken op de website van De Meerpaal. Zo kan het publiek veilig thuis meegenieten van de muziek.

Repertoire in teken van de liefde
De editie van 2021 staat in teken van ‘de liefde’. Speciaal voor dit concert selecteren muzikanten uit het AZC Dronten hun mooiste liefdesliedjes. Bijvoorbeeld het Iraanse lied ‘De hartenkoning’ of het Koerdische lied ‘Dans met mij’.

Elk liedje brengt een herinnering of droom met zich mee en tijdens de repetitie ontstaan weer nieuwe verhalen. In de film komen de muziek en de verhalen samen. Want zoals koperblazer Henk Grijsen van Amor Musae het zo mooi kan zeggen: “muziek is leven!”

Donateur worden?
Het maken van het online familieconcert brengt kosten met zich mee. Echter hebben de muzikanten nauwelijks inkomsten omdat ze geen kaartjes kunnen verkopen. Daarom starten de Mundo Sonora-muzikanten een crowdfundactie om de film te kunnen bekostigen. Met een kleine donatie helpen dit plan te verwezenlijken? Dat kan! De crowdfund en informatie vind je op: www.voordekunst.nl/projecten/11482 . Help je mee dit mooie plan mogelijk te maken?