DRONTEN - Theatervoorstelling wordt grootste interviewmarathon ooit, met o.a. Eva Jinek, Humberto Tan en Paul de Leeuw

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters (op 18 april in De Meerpaal), waar hij per voorstelling wordt geïnterviewd over zijn leven. 29 presentatoren waaronder Eva Jinek, Humberto Tan, Janine Abbring, Paul de Leeuw, Frank Evenblij en Erik Dijkstra, Luuk Ikink, Claudia de Breij, Coen Verbraak, Hugo Borst, Ruben Nicolai, Catherine Keyl, Frits en Barbara Barend, Hanneke en Gijs Groenteman, Martine van Os en Sybrand Niessen, Eric Corton, Martin Simek en Frenk van der Linden hebben hun medewerking toegezegd. Op een later tijdstip wordt bekend gemaakt wie op 18 april in De Meerpaal deze rol voor zijn/haar rekening neemt.

Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.” De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.”

“Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en zullen bekenden van De Hond te gast zijn om samen met hem herinneringen op te halen. De voorstelling begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met de interviewer waarin elke avond een specifieke fase of gebeurtenis uit zijn leven centraal staat. De Hond wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s. De winst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.

De complete speellijst van ‘Voortschrijdend Inzicht’ is te vinden op www.marcdehond.nl/speellijst.

Over Marc de Hond Marc de Hond (42) is presentator, ondernemer, schrijver en theatermaker. Hij was dj voor 3FM, presenteerde o.a. de programma’s ‘Expedition Unlimited’ en ‘De Rekenkamer’, en schreef het boek ‘Kracht’ over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002. Hij werd rolstoelbasketballer voor Oranje en speelde zijn solovoorstellingen ‘Scherven brengen geluk’, ‘Wie bang is krijgt ook klappen’ en ‘Voortschrijdend Inzicht’. Marc de Hond trouwde op 30 november jl. met zijn grote liefde Remona Fransen. Samen kregen zij dochter Livia (2) en zoon James (1).