DRONTEN - Donderdagavond 4 november organiseren De Meerpaal Jongerenwerk en ExPex een brainstormavond voor jongeren vanaf veertien jaar. Tijdens deze ‘chille avond’ denken jongeren mee over het organiseren van activiteiten én ontmoeten ze nieuwe mensen.

De inloop start om 17.00 uur en om 17.30 uur start de avond extra goed met pizza! In het jongerencentrum ‘Chillpoint’ in De Meerpaal wordt samen gebrainstormd over wat er georganiseerd kan worden voor én door jongeren in Dronten.

De avond wordt begeleid voor Machiel (De Meerpaal Jongerenwerk) en de jonge ervaringsdeskundigen Sam en Serina van ‘ExPex’.

Machiel: “het doel van het ExPex-platform is het verbeteren van jeugdhulp, vanuit het perspectief van de jongeren zelf. Dat sluit mooi aan bij de gedachten achter deze unieke avond en wat De Meerpaal betekenen wil voor jongeren. Samen vinden we het belangrijk dat er iets komt vóór en dóór jongeren.

Iets waarbij ze in een veilige omgeving hun ervaringen kunnen delen. Van een worsteling met je identiteit, psychische kwetsbaarheid, gevoelens van onbegrip in de (jeugd)zorg, gevoelens van eenzaamheid of iets voor een ander kunnen betekenen.”

Machiel, Sam en Serina laten de jongeren meedenken en meebeslissen. Machiel vervolgt: “wij als jongerenwerkers willen jongeren betrekken bij en zich laten horen in de maatschappij. Hierdoor voelen ze zich verbonden en ervaren ze dat ze invloed kunnen hebben. Daarom hopen we op deze avond samen te komen tot een mooi resultaat wat daaraan bijdraagt!”

Aanmelden
Aanwezig zijn bij deze avond op 4 november? Cool! Meld je aan bij Machiel via: machiel.vellema@meerpaal.nlof stuur hem een DM via zijn Insta (@machiel.jongerenwerk).