DRONTEN - Op 7 juli vond de dansvoorstelling What in the W*rld plaats in De Meerpaal, met extra voorstellingen op 16 en 17 juli in de Floriade. Tijdens deze voorstellingen namen leerlingen van DansLab PROductie het publiek mee in het proces waarin zij als danser en persoon zich bewust proberen te zijn van de menselijke impact op de natuur.
Naast dansen op muziek was er ook spoken word in de voorstelling verwerkt, geschreven en uitgevoerd door Anna Havelaar, één van De Meerpaal’s ‘homegrown talents’. What in de W*rld wist de toeschouwers stil te krijgen, met natuurlijk wel een luid applaus als conclusie. Veel bezoekers maakten voor het eerst kennis met deze kunstvorm en waren erg onder de indruk.


De voorstelling is bijgewoond door allerlei soorten publiek. De ochtendvoorstelling werd bezocht door schoolklassen uit het voortgezet en basisonderwijs. Dit kwam door een unieke samenwerking met de Kunstwerkplaats van De Meerpaal. Scholen konden een pakket op maat inkopen waarbij leerlingen aan de slag konden met het thema klimaat. Hun input is zelfs verwerkt in de voorstelling. Ze hebben een dansworkshop gevolgd en een prachtig decor gemaakt voor het thema ‘plastic soup’.

Tijdens de avondvoorstelling was de zaal natuurlijk gevuld met familie, maar ook veel geïnteresseerden in beeldende kunst. Daarnaast heeft De Meerpaal gratis kaarten beschikbaar gesteld voor vluchtelingen. Met een gezelschap van ongeveer 80 werd de voorstelling bezocht en ook uit deze groep kwamen louter positieve reacties. “Ik vond het geweldig wat er deze avond gepresteerd is. Wonderlijk dat er zoveel kan met dans en muziek!” luidde een van de reviews.

De leerlingen van DansLab hebben maandenlang keihard gewerkt aan de voorstelling en dat was te zien. Niet alleen aan het publiek dus, maar ook aan dansdocente Amarinske Brands. “Het is heel bijzonder dat ze dit resultaat hebben weten neer te zetten. De voorstelling What in the W*rld is de eerste productie die voort gekomen is uit deze cursus. Het is een verdieping op DansLab waarbij jongeren vanaf 12 jaar kennis maken met het makerschap en performance skills binnen de dans. We hebben ze de vrijheid gegeven om de productie op te zetten en ik heb bij iedereen een enorme ontwikkeling gezien. Ik ben waanzinnig trots op hoe ze zich hebben ontwikkeld en hoe ze zo’n gevoelig onderwerp neer hebben kunnen zetten.”

Audities DansLab PROducties
Ben jij ouder dan 16 jaar en ook zo’n gedreven, fanatieke en getalenteerde amateurdanser die meer uitdaging zoekt? Wil jij je talent benutten om met een eigen choreografie jouw verhaal te leren vertellen? Bij De Meerpaal bieden we je alle mogelijkheden en hebben we de expertise in huis! Meld je direct aan voor de Open Les (15 september) en de audities (22 september) via activiteiten@meerpaal.nl.