DRONTEN - De Meerpaal vertoont deze week de Noorse film 'The Worst Person in the World'. Deze 'Instant-filmklassieker' volgens The Guardian, vertelt op zeer authentieke en verfrissende wijze het verhaal van Julie. Een millennial die alles mee lijkt te hebben, en toch maar niet gelukkig wordt. Niet van haar werk, en ook niet in de liefde. Waardoor ze zich de slechtste persoon op aarde voelt.

Julie wordt bijna dertig, maar is niet tevreden met haar leven. Wanneer ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel en stort ze zich in een nieuw avontuur in de hoop antwoorden te vinden op haar vragen over liefde, haar carrière en het leven. Voor deze geweldige rol van Julie in Joachim Triers coming-of-age dramakomedie won Renate Reinsve terecht de Palm voor Beste Actrice in Cannes. Ook is de film genomineerd voor de Oscar van beste internationale film en beste originele scenario.

Robin Wever, filmprogrammeur bij De Meerpaal: "Deze film begint als een geestig portret van een fladderende millennial die niet kan kiezen, maar is uiteindelijk een wezenlijke zoektocht naar de scharnierpunten van het bestaan. Want welke momenten zijn nu echt beslissend? Een vraag waar deze heerlijke eigenzinnig romantisch drama antwoord op probeert te geven."

Tickets voor 'The Worst Person in the World' zijn te reserveren op www.meerpaal.nl of aan de balie van het Serviceplein.