DRONTEN - Hollands Collectief zingt op Eerste Kerstdag 25 december een uniek concert in de Ludgeruskerk in Dronten. Het ‘Kerstconcert O Magnum Mysterium’ is een heerlijk muzikaal gerecht tijdens Kerstmis.

De vier topzangers van het klassieke ensemble ‘Hollands Collectief’ zingen een uur lang prachtige oude én nieuwe kerstmuziek. De vocalisten nemen het publiek mee van Hildegard von Bingen in de Elfde Eeuw, naar de Renaissance, de Romantiek én de Twintigste Eeuw.

Een uur vol prachtige en inspirerende kerstmuziek, gezongen door Elisabeth Blom, Hebe de Champeaux, Dolf Drabbels en Kees Jan de Koning (Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Amsterdam Baroque Choir).

Frens te Kiefte – theaterprogrammeur bij De Meerpaal – verheugt zich op het concert: “Het wordt het een sfeervol concert in de donkere decembermaand. De akoestiek van de Ludgeruskerk in Dronten leent zich perfect voor dit sfeervolle concert op Eerste Kerstdag. Daarom maken we samen graag een uitstapje naar een locatie buiten De Meerpaal, speciaal voor deze bijzondere dag. Ik ben ontzettend blij met deze mooie samenwerking tussen Hollands Collectief, De Meerpaal en de Ludgeruskerk.”

Een nieuw ensemble
Met Hollands Collectief is Flevoland is een nieuw ensemble rijker. Elisabeth Blom (o.a. dirigent van Kamerkoor Lelystad en Lux Vocaal Ensemble) richtte dit top-ensemble op met haar partner en collega’s uit Cappella Amsterdam, Nederlands Kamerkoor en Groot Omroepkoor.

Het ‘Kerstconcert O Magnum Mysterium’ van Hollands Collectief vindt plaats op zaterdag 25 december om 15.00 uur in de Ludgeruskerk in Dronten. Kaarten zijn 24 uur per dag te koop op www.meerpaal.nl of via het Serviceplein op het telefoonnummer: 0321 388 777.