DRONTEN - In het kader van de campagne ‘Kunst aan zet’ - waarbij De Meerpaal Academie inwoners van de gemeente Dronten wil laten kennismaken met haar nieuwe culturele aanbod – worden er gratis workshops voor slagwerkers en koperblazers aangeboden. Op vrijdag 4 juni kunnen slagwerkliefhebbers aansluiten bij de workshop in De Meerpaal. Op maandag 14 en dinsdag 15 kunnen inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant meedoen met de workshops koperblazen.

“De workshops zijn een mooi moment om te proberen of slagwerk echt bij je past”, aldus Ciska Terpstra, slagwerkdocent bij De Meerpaal Academie. “Ik kon altijd maar moeilijk kiezen tussen de verschillende instrumenten. Maar dat is juist het mooie aan dit instrument: door de veelzijdigheid hoef je helemaal niet te kiezen. Alles komt aan bod.” Tijdens de workshop wordt er volop samengespeeld en ontdek je de vele mogelijkheden om samen muziek te maken door middel van ritme. De workshop op vrijdag 4 juni is van 16.30 tot 17.30 uur in lokaal 14 in De Meerpaal.

Koperworkshops
“De klank die vrijkomt als je met verschillende koperinstrumenten samenspeelt is magisch”, aldus docent Henk Beens. “Welk instrument je ook kiest, in de les staat samenspelen centraal. We beginnen met duetjes, maar met oefenen stroom je al vrij snel door naar een orkest bij jou in de buurt.” Tijdens de gratis workshops kun je verschillende instrumenten proberen en wordt aan de hand van leuke oefeningen gewerkt aan techniek. De workshops vinden plaats op maandag 14 juni van 16.30 tot 17.30 uur in lokaal 1 in De Meerpaal en van 17.30 tot 18.15 uur in Het Koetshuis in Biddinghuizen. Op dinsdag 15 juni vindt de workshop van 16.30 tot 17.15 uur plaats in De Steiger in Swifterbant.

Vanwege de geldende maatregelen is het noodzakelijk om je voor de gratis workshops aan te melden via activiteiten@meerpaal.nl.