DRONTEN - Afgelopen weekend vond na twee corona jaren eindelijk de 5e editie van het WijLand Festival plaats. Duizenden bezoekers genoten van een groot aanbod aan voorstellingen. De combinatie van de vele mooie voorstellingen en optredens samen met het mooie weer en het lekkere eten en drinken zorgden weer voor vele blije gezichten op het festivalterrein.

Na een prima start op vrijdag kwam het festival zaterdag echt op stoom, duizenden bezoekers, van jong tot oud genoten na twee jaar afwezigheid weer van het festival. Van intieme voorstellingen voor vijf personen tot aan de grote muziek en theatervoorstellingen voor honderden bezoekers, er was voor elk wat wils. De jongsten vermaakten zich prima in de handgemaakte zweefmolen of bij een van de 37 kindervoorstellingen, volwassenen genoten van de muziekoptredens en theatervoorstellingen.

Ook de weersomstandigheden waren perfect, afgezien van enkele kleine buitjes op zondag overheerste dit weekend de zon en dat zorgde er mede voor de prettige en relaxte sfeer waar het festival zo langzamerhand om bekend staat. De organisatie kijkt dan ook met volle tevredenheid terug op deze jubileum-editie.