DRONTEN - Vanaf 13 september is de expositie van Francine Krijgsman-Pol te zien op het binnenplein in De Meerpaal. Francine begon meer dan 20 jaar geleden als cursist bij De Meerpaal (toen nog CKV Dronten). Met de opgedane kennis heeft ze zich verder ontwikkeld en met haar liefde voor schilderen viel ze de afgelopen jaren meerdere malen in de prijzen. De expositie is tot en met 4 november te zien op het binnenplein van De Meerpaal en is gratis toegankelijk.

De schilderijen van Francine bestaan veelal uit geabstraheerde natuurlijke vormen. “Ik werk met acrylverf op grote doeken en bewerk ze vaak met paletmes en gemende technieken” vertelt ze. De gelaagdheid en structuren in haar schilderijen geven verrassende en onverwachte effecten. “Ik laat me inspireren door oude aangetaste materialen, gebouwen, gesteentes, plattegronden en de natuur. Soms vormt een gedicht de inspiratiebron voor mijn werk. Het zoeken, maken en bekijken is steeds weer een uitdaging en ontdekking.”

Geïnteresseerd in de aankoop van een werk of wil je zelf exposeren? Neem dan contact op met Linda Dekker: l.dekker@meerpaal.nl