DRONTEN - Dronten heeft zich naar aanleiding van de Open Lesweek massaal ingeschreven voor een cursus bij De Meerpaal Academie. De cijfers laten een groei zien bij alle afdelingen. Het aantal aanvragen voor een proefles is verdubbeld ten opzichte van 2018 en het aantal inschrijvingen is gestegen met 10 tot 20%.

De grootste groei is te zien bij de afdeling Beeldend. Volgens Margrit Vos, manager Academie bij De Meerpaal, is deze stijging van het aantal cursisten te verklaren door het Rembrandtjaar. Bij Dans trekt vooral het aanbod ‘onbeperkt’ de aandacht. Hierbij is het mogelijk om voor een voordelig tarief meerdere danslessen per week te volgen bij verschillende dansdocenten van De Meerpaal.

Op de afdeling muziek zit de groei vooral bij de instrumenten koper, zang, gitaar en drums. Voor de laatste twee instrumenten zijn er op dit moment zelfs vacatures om de groei het hoofd te kunnen bieden. De jaarlijkse musicalproductie van theaterschool KARAKTER liet de afgelopen jaren al een gestage groei zien van 9 naar 15 en 23 cursisten. Dit jaar doen maar liefst 32 acteurs mee aan de musicalproductie All That Jazz. “De groep is een hechte almaar uitdijende club enthousiaste cursisten die naast de wekelijkse repetities ook lief en leed met elkaar delen. Ook het sociale element van het meedoen aan een musical is belangrijk.” aldus coördinator Theater Floor Stappers.