DRONTEN - Op zondag 8 december vond er in De Meerpaal in Dronten een werelds familieconcert plaats: Orchestre Partout -een orkest met muzikanten uit alle delen van de wereld-, speelde samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant. Ze kwamen samen onder de naam Mundo Sonora. Een inspirerende middag vol nieuwe ontmoetingen en activiteiten voor jong en oud.

Orchestre Partout
Orchestre Partout combineert allerlei soorten muziek tot een divers wereldrepertoire. De muzikanten komen uit Iran, Irak, Angola en Rusland. Samen vormen ze een band met een kleurrijk repertoire. Stompende Koerdische dans vermengt zich met Punjabi-liefdesliedjes en Russische melancholie vermengt zich met Iraanse folk. ‘Muziek is een taal die, ongeacht afkomst, cultuur en taal, verenigt’. Aldus Ted van Leeuwen, oprichter Orchestre Partout.

Kleurrijk concert
Tijdens het voorprogramma transformeerde de foyer van De Meerpaal tot een gastvrije bazaar. Er klonken liederen uit verschillende delen van de wereld. De Meerpaal brengt bezoekers samen, het is een ontmoetingsplek. Muziek is de universele taal die iedereen spreek. Dit zorgde voor een bijzondere middag waarin verschillende afkomsten werden omarmt.

De middag kwam tot zijn eind met een kleurrijk concert. Muzikanten uit Syrië, Oekraïne, Koerdistan en Angola speelden met Brassband Amor Musae uit het nabij gelegen Swifterbant. Een mooi begin voor een hartverwarmende traditie.