DRONTEN - De bioscoop van De Meerpaal vertoont vanaf deze week De Veroordeling, een verfilming van de beruchte Deventer Moordzaak.

De film is een feitelijke reconstructie van de nasleep van de moordzaak uit 1999, toen de weduwe Wittenberg door wurging en vijf messteken in haar borst om het leven werd gebracht. Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die 'de klusjesman' van moord beschuldigen...

Woestmakend
Robin Wever, filmprogrammeur bij De Meerpaal, raadt iedereen aan de film te kijken. 'Het ijzersterke acteerwerk van Fedja van Huêt is een genot om naar te kijken. Ook de regie en montage zijn knap gedaan, maar met name de kleine details maken De Veroordeling intelligent en soms woestmakend. Zelfs na al die jaren voelt deze publieke lynchpartij nog steeds heel actueel'.

De film won dit jaar 5 Gouden Kalveren, waaronder voor de beste film en de beste hoofdrol. Kaarten zijn te reserveren via de website van De Meerpaal of aan de balie van het Serviceplein.