DRONTEN - Deze week gaat in De Meerpaal ‘De slag om de Schelde’ in première. Een keerpunt van de Tweede Wereldoorlog die in de vergetelheid raakte, maar nu eindelijk zijn entree maakt op het grote doek. Als de duurste Nederlandstalige film ooit.

De Slag om de Schelde staat bekend als een van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en was beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film brengt daar verandering in en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Grootser dan ‘Zwartboek’

Het oorlogsepos ‘De Slag om de Schelde’ wordt mede geproduceerd door Netflix. Het is de eerste Nederlandstalige coproductie van deze streamingsdienst. De film gaat de boeken in als de duurste Nederlandstalige film ooit en de grootste Nederlandse oorlogsfilm sinds ‘Zwartboek’.

Bekijk voor meer informatie over de film, tijden en tickets op de website van De Meerpaal. Of reserveer je kaarten aan de balie van het Serviceplein of telefonisch via 0321 388 777.