DRONTEN - Vanaf 6 januari start De Meerpaal Academie met een nieuwe reeks yogacursussen: Yin Yoga en Vinyasa Flow Yoga. “Met alle coronaperikelen waarmee we te maken hebben, blijken deze lessen een rustpunt in de dag waarbij het actieve wordt gecombineerd met ontspanning”, aldus Margrit Vos, manager Meerpaal Academie. Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

“Ik kan iedereen aanraden om je brein af en toe even adempauze te geven in de dagelijkse hectiek”, vertelt docent Jeroen Koornstra. “Tijdens deze lessen combineer je het fysieke gedeelte met diepe ontspanning.” De cursisten worden zich bewust van de spieren die ze gebruiken en leren hun lichaam beter te kennen waardoor je minder snel overbelast raakt.

Yin Yoga
Yin Yoga is gericht op het versoepelen van bindweefsel. Door enkele minuten te verzachten in een statische houding kom je even tot stilstand en creëer je het gevoel ‘ruimer’ in je vel te zitten. De ideale tegenhanger van het ‘aan’ staan gedurende de dag. “In Yin houdingen stimuleer je het bindweefsel en breng je het op rek. Daar hoef je niets voor te doen, de zwaartekracht doet het werk”, lacht Jeroen. Tijdens de lessen oefen je in het niet oordelen, je aandacht in het hier en nu te brengen en met compassie naar jezelf te kijken.

Vinyasa Flow Yoga
Vinyasa Flow is een dynamische en actieve vorm van yoga. De houdingen volgen elkaar in vlot tempo op, waarbij het ritme van de adem leidend is. Tijdens deze lessen leer je hoe je lichaam bedoeld is om te bewegen. Des te vrijer en lichter je lichaam voelt, des te vrijer en lichter je je ook mentaal voelt. Door het beoefenen van focus (je adem) geef je je mind een pauze van de alledaagse hectiek.

Meer informatie
De yogalessen vinden plaats op woensdagavond: Vinyasa Flow Yoga van 19.15 tot 20.15 uur en Yin Yoga van 20.30 tot 21.30 uur. Alle lessen vinden plaats in De Meerpaal. Het is mogelijk om één kennismakingsles te volgen. Voor meer informatie en het aanvragen van een proefles: www.meerpaal.nl.