DRONTEN - Op vrijdag 14 februari klinkt er weer muziek op het Serviceplein tijdens het maandelijkse Meezingcafé met dit keer het thema Valentijn. Mensen ontmoeten en gezellig samen zingen, dat is het idee van het Meezingcafé.

Het Meezingcafé is een initiatief van De Meerpaal Academie en Huis voor Taal en heeft als doel ontmoeting tussen Nederlanders en nieuwe Nederlanders te stimuleren. Net zoals dat een versje je op school kan helpen om bijvoorbeeld de tafels te onthouden, kunnen liedjes helpen om te oefenen met de Nederlandse taal. De melodie maakt het nu eenmaal eenvoudiger om woorden te onthouden.

De opzet van het meezingcafé is niet schools, eerder gezellig. Mensen die niet zoveel zelfvertrouwen hebben in de Nederlandse taal kunnen om te beginnen zachtjes meezingen. De aanstekelijke werking van het zingen in een groep zorgt dat je steeds steviger durft te zingen en de Nederlandse taal hardop durft te gebruiken.

Meer informatie
Het Meezingcafé staat onder leiding van zangeres Angelique Vlieger. Het vindt plaats op elke tweede vrijdag van de maand vanaf 10.30 uur op het Serviceplein in De Meerpaal en is gratis toegankelijk. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met een kopje koffie of thee.