DRONTEN - Afgelopen najaar organiseerden De Meerpaal en de muziekverenigingen Amor Musae en Maris Sonores naschoolse lessen op het gebied van koperblazen en slagwerk. De start van dit project vond plaats onder schooltijd, waarbij alle scholen van Swifterbant en Biddinghuizen betrokken waren. Maar liefst 39 kinderen schreven zich in voor de lessen. “We zijn ontzettend blij dat we met dit project weer zoveel leerlingen bereikten en intensief mochten begeleiden naar een muziekinstrument”, vertelt Mariëlle Mud, cultuurmakelaar en docent bij De Meerpaal Academie. De lessenreeks werd afgesloten met een eindpresentatie voor ouders.

Het scholenproject is er voor kinderen in de groepen 5 en 6. Mariëlle: “Deze lessen zijn belangrijk voor nieuwe aanwas van de plaatselijke verenigingen. Dat uiteindelijk 11 leerlingen vervolgens besloten hebben om lid te worden bij Amor Musae of Maris Sonores en muzieklessen te volgen bij De Meerpaal is een fantastisch resultaat.” Ook in Dronten is een scholenproject van start gegaan in samenwerking met harmonie De Eendracht en basisscholen Het Zuiderlicht en Het Wilgerijs.

Wil je meer informatie over het scholenproject of over muzieklessen? Neem dan contact op met Mariëlle Mud, via Marielle.Mud@meerpaal.nl.