DRONTEN - De Meerpaal opent de deuren weer! Dit mooie besluit komt voort uit de persconferentie van afgelopen dinsdag 17 november. De activiteiten van De Meerpaal hervatten zich; in een veilige omgeving mét de geldende richtlijnen.

Directeur Hans Maris: “we zijn blij dat we als De Meerpaal weer kunnen doen waar we goed in zijn: op een creatieve manier verbinden en ontmoetingen faciliteren. Op donderdag 19 november starten de activiteiten van de dorpshuizen en De Kans weer op. En De Meerpaal Academie gaat weer ‘live’ lessen geven. Overeenkomstig de geldende richtlijnen mogen de zangkoren helaas niet meer bij elkaar komen om samen te zingen en de horecavoorzieningen blijven ook nog gesloten. Maar het theater en de bioscoop mogen weer open. Een vertrouwd avondje uit in deze donkere dagen is dus weer mogelijk!”.

Vanaf donderdag 19 november draaien als vanouds de beste films in De Meerpaal bioscoop. Onder andere ‘De Grote Sinterklaasfilm’, ‘After We Collided’ en ‘Casanova’s’ zijn weer te zien op het witte doek. De kaartverkoop is per direct gestart. Ook in de theaterzaal heet De Meerpaal het publiek weer welkom. Onder andere cabaretier Jasper van der Veen en de familievoorstelling Roodkapje brengen in december het publiek samen.

Bij de bekendmaking van de richtlijnen kondigde het kabinet aan dat vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes verplicht is. Dat betekent dat alle bezoekers vanaf die datum ook binnen De Meerpaal een mondkapje dienen te dragen. Premier Rutte gaf het dinsdag al aan: we zijn er nog niet. Maar samen gaan we een stap in de goede richting. De Meerpaal doet dat graag samen met de inwoners van Dronten en we zijn dan ook blij dat we deze stap weer mogen zetten.