DRONTEN - Het ingrijpende verhaal van De avond is ongemak, naar de veelgeprezen debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld, speelt dit seizoen voor het eerst in het theater. Met in de hoofdrollen de tweeling Jip & Imke Smit. Dit toneelstuk is opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. Elke zin is een klein kunstwerkje. De theaterbewerking wordt op prachtige wijze verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers, twee van de meest talentvolle theatermakers van dit moment. Samen maken zij een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel. Zaterdag 7 oktober te zien in De Meerpaal in Dronten.


Het verhaal

Door de ogen van jongste zus Jas (Jip Smit) zien we dat een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon (Imke Smit). De ouders van Jas, volledig verlamd door hun verdriet, merken niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, neemt Jas je mee in haar hoofd. Daar ben je getuige van niet alleen haar worstelingen en schuldgevoelens, maar ook van ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar.

Kaarten

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/de-avond-is-ongemak/

Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09:00 - 17:00 uur, donderdag en vrijdag: 09:00 - 20:30 uur, zaterdag 10:00 - 17:00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.