DRONTEN - Bekijk hier het programma van De Meerpaal in Dronten vanaf 13 oktober. Tickets zijn te koop via meerpaal.nl/theater/.

Henry van Loon | Jannie The Show Dog

vrijdag 13 oktober 2023 | 20.15 uur

genre: cabaret

Toen Henry zijn hond Jannie kreeg, brak niet lang daarna de pandemie uit. Na de geboorte van zijn dochter was het plaatje compleet: een relatie, één baby, twee stiefkinderen, een hond, twee impulsaankoop-konijnen, nul keer ongestoorde seks. Samen. In één huis. Twee jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. Een zware tijd, maar ook een tijd voor bezinning. Dit resulteerde in deze voorstelling.

De pers over Jannie The Show Dog

“Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme” – NRC ★★★★

“Het vaderschap is een dankbaar thema voor Henry van Loon en zijn rake typeringen” – De Volkskrant ★★★★

“Cabaretier Henry van Loon worstelt in het moeras dat ouderschap heet” – Het Parool

“De ongemakken en de vreugde van het ouderschap” – Theaterkrant

Kaarten

Kaarten (de laatste kaarten) voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/henry-van-loon/. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

Prentenboekjesfestival voor peuters en kleuters

zaterdag 14 oktober 2023 | vanaf 13.00 uur

genre: familie/jeugd

Zaterdag 14 oktober organiseert De Meerpaal het Prentenboekjesfestival voor de allerkleinste bezoekers. Een heerlijke middag met voorstellingen en een programma vol activiteiten. Meteen bij binnenkomst vanaf 13.00 uur kom je in de theatrale boerderij. Van boerin Marianne leren de kinderen al zingend en spelend van alles over de natuur. Bezoek daarna de gloednieuwe voorstellingen: Gonnie en Gijsje (2+) om 14.30 uur, Boer Boris is de baas (4+) om 15.00 uur en Gonnie en Gijsje (2+) om 16.00 uur. De inloop is vanaf 13.00 uur en vanaf 13.30 uur is er de hele middag een kraam met super lekkere poffertjes! Dit heerlijke festival voor peuters en kleuters en alle papa’s en mama’s is het slotstuk van de Kinderboekenweek. De Meerpaal organiseert dit festival in samenwerking met de Bibliotheek FlevoMeer. Ook daar valt op deze dag van alles te beleven! Een knapzakspeurtocht en voorleesmomenten. De BieBus staat op het Binnenplein, mét Bibi Boek.

Over de voorstelling Gonnie en Gijsje (2+)

Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Deze voorstelling is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrae. Met liedjes van Ageeth de Haan. Er worden geen poppen gebruikt. De gansjes Gonnie en Gijsje worden symbolisch verbeeld.

Over de voorstelling Boer Boris is de baas (4+)

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie.

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling.

Kaarten

Kaarten voor deze voorstellingen zijn te bestellen via www.meerpaal.nl/theater. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

The Showman is Coming (Ierland)

zondag 15 oktober 2023 | 14.00 uur

genre: show

The Showman is Coming combineert de passie van ‘Moulin Rouge’, het spektakel van ‘Barnum’ en de energie van ‘The Greatest Showman’ tot een bruisend variété. De internationaal gerenommeerde zanger Peter Corry en zijn bonte circusgezelschap brengen een energieke show met een mix van iconische liederen, waaronder Sweet Dreams, Babooshka, The Red Rose Cafe en The Show Must Go On. Welcome to Dronten, Peter!

Circusacts op hoogte brengen je in vervoering, spectaculaire dans en prachtige zang in uiteenlopende genres wisselen elkaar in hoog tempo af. Natuurlijk zal de vrouw met de baard niet ontbreken in dit onstuimige circus onder leiding van spreekstalmeester Peter Corry.

Kaarten

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/the-showman-is-coming-ierland/. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

Koffie met GeBACH #2

woensdag 18 oktober 2023 | 11.00

genre: klassieke muziek

In de serie Koffie met GeBACH beleef je de magie van een intiem klassiek concert, live in ons restaurant met topmusici. Maandelijks op de woensdagochtend óf zondagmiddag, maar altijd in gezellige huiskamersfeer genieten van prachtige muziek met een kopje koffie en lekkernijen. Verwacht een gevarieerd repertoire van avontuurlijke werken tot de kroonjuwelen uit de klassieke muziek. Kortom, het beste wat kamermuziek anno nu te bieden heeft. Tijdens deze tweede editie van dit seizoen, dit keer op de woensdagochtend, spelen de muzikanten Maarten Boogaart en Dusan Holy (piano).

Kaarten

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/koffie-met-gebach-2-2023/. Voor de liefhebbers is er een speciaal abonnement. In deze serie bezoek je twee voorstellingen en krijg je er één cadeau. Zo betaal je voor drie voorstellingen de prijs van twee; in totaal 30,00 euro. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

The Story of Boybands | met Charly Luske, Tommie Christiaan en Leon Sherman

vrijdag 20 oktober 2023 | 20.15 uur

genre: muziek

Onze eigen Flevolander Charly Luske is terug met wederom een waanzinnige tribute show! Na de succesvolle tours Story of George Michael en Story of Robbie Williams is het dit keer tijd voor de Boybands om het toneel in Dronten te betreden. Samen met Leon Sherman en Tommie Christiaan zorgt Charly wederom voor een spetterende avond gevuld met alle monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5, *NSYNC en One Direction, maar ook bands als Five en Boyz II Men komen voorbij. Verhalen over de bands, de leden, hun succes en schandalen, het zit er allemaal in! En vanzelfsprekend altijd met een knipoog. De band onder leiding van Nick Bult staat er weer garant voor dat elke avond het dak eraf gaat.

Kaarten

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/the-story-of-boybands/. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

Jasper van der Veen | Niet gehinderd door enige kennis

vrijdag 20 oktober 2023 | 20.30 uur

genre: cabaret

Jasper van der Veen studeerde Politicologie aan de UvA, haalde de finales van het Groninger en Amsterdams Studenten Cabaret Festival en sleepte in 2019 zowel de Jury- als de Publieksprijs binnen op Leids Cabaret Festival. Het NRC en de Volkskrant riepen hem in 2020 uit tot een van de comedytalenten van het jaar. In 2021 maakte Jasper zijn debuut als cabaretier met de voorstelling Het dreigt volslagen goed te komen. Afgelopen voorjaar speelde hij dubbelprogramma’s met Ronald Goedemondt.

In De Meerpaal speelt hij zijn tweede voorstelling. Hij zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

De pers over Jasper van der Veen:

“Van der Veen toont zich een volwassen podiumpersoonlijkheid: hij is ontwapenend en charismatisch en weet zijn hoge energie goed vast te houden.” – NRC ★★★★

“Als een vis in het water is Jasper van der Veen op het podium. Charismatisch en ontspannen houdt hij zijn publiek makkelijk geboeid.” – Theaterkrant

“Zeldzaam podiumbeest” – Jury Leids Cabaret Festival

Kaarten

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/jasper-van-der-veen-2/. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

Judeska Airlines | met Jandino Asporaat – LAATSTE KAARTEN

zaterdag 21 oktober 2023 | 20.15 uur

genre: cabaret

Na vier succesvolle films en twee uitverkochte theatertournees keert Judeska terug in een gloednieuwe hilarische klucht, geproduceerd door Het Huis van Asporaat. Nadat Judeska voor de zoveelste keer is ontslagen, krijgt ze nog één kans van het uitzendbureau. Ze mag als stewardess aan de slag. Judeska ziet het meteen helemaal zitten. Verre reizen, dure hotels en cocktails drinken aan zwembaden. Met andere woorden: glamour. Maar dat zit er tot haar ongenoegen allemaal niet in, want ze blijft aan de grond. Ze wordt namelijk grondstewardess.

Haar realiteit is dealen met overvolle koffers, ongeduldige passagiers en krijsende kinderen. Judeska kent maar één manier om hier mee om te gaan. Alles moet tegen de vlakte. Te midden van al deze hectiek en chaos is iedereen op zoek naar geluk. Het is maar goed dat grondstewardess Judeska daar is om ze in de juiste richting te wijzen. Of niet? Je ziet het in Dronten!

Kaarten

Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/judeska-airlines/. Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

Country Roads Ft. Ralph van Manen: ‘John Denver Tribute’ - UITVERKOCHT

zaterdag 21 oktober 2023 | 20.30 uur

genre: muziek

Arrangeur en songwriter Ralph van Manen is wereldwijd een grote naam. Hij schreef nummers als Testify to Love en Touched by an Angel, songs die in vele landen erg hoog scoorden en in de USA zelfs een platina album opleverde. Voor deze laatste song ontving hij in Nashville een Dove Award (song of the year). Maar Ralph is meer dan dat, hij is ook een muzikant in hart en nieren en kiest er voor om een tribute band voor John Denver te beginnen. De band ‘Country Roads’ die door de officiële John Denver fanclub in Amerika is geadopteerd.

Kaarten

Deze voorstelling is al uitverkocht, maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09.00 – 17.00 uur, donderdag en vrijdag: 09.00 – 20.30 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

https://www.meerpaal.nl/