DRONTEN - Het nieuwe theaterseizoen staat op het punt van beginnen. Er staat in De Meerpaal een prachtig programma klaar voor theaterliefhebbers.


Koffie met GeBACH #1 | Hanne Steffers (Duo Toak)
zondag 24 september 2023 | 14.00 uur

genre: klassiek

In de serie Koffie met GeBACH beleef je de magie van een intiem klassiek concert, live in het restaurant van De Meerpaal. Maandelijks op de woensdagochtend óf zondagmiddag geniet je in een gezellige huiskamersfeer van prachtige muziek met een kopje koffie en lekkernijen. Met een gevarieerd repertoire van avontuurlijke werken tot de kroonjuwelen uit de klassieke muziek. Kortom, een heel seizoen lang het beste wat kamermuziek anno nu te bieden heeft. Zondag 24 september gaat deze reeks van tien concerten van start met een concert van Hanne Steffers (Duo Toak). Een half uur voor aanvang van het concert kun je al terecht in het Grand Café. De concerten duren gemiddeld een uur.

Voor de liefhebber is een speciaal abonnement samengesteld. In deze serie bezoek je twee voorstellingen en krijg je er één cadeau. Zo betaal je voor drie voorstellingen de prijs van twee.

Kaarten
Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/koffie-met-gebach-1-2023/
Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09:00 - 17:00 uur, donderdag en vrijdag: 09:00 - 20:30 uur, zaterdag 10:00 - 17:00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

Rapunzel de Musical (4+)
woensdag 4 oktober 2023 | 15.00 uur

genre: jeugd/familie/musical

Na het succes van Belle en het Beest en Assepoester de Musical, beide winnaars van de Musical Award ‘Beste Familiemusical’, brengt Van Hoorne dit seizoen Rapunzel de Musical naar theaters in het hele land. Ook naar De Meerpaal. In deze voorstelling komt het welbekende verhaal over het meisje met haar prachtige lange haren tot leven. Met Sita Vermeulen in de hoofdrol als Rapunzel, betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor, is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar.

Het verhaal
Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?

Doe mee met de verkleed- en kleurwedstrijd en ga op de foto
Kom verkleed naar het theater en meld je aan voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater. Wie van kleuren houdt, kan meedoen aan de kleurplatenwedstrijd. Meer informatie is te vinden op meerpaal.nl.

Over Van Hoorne Van Hoorne Entertainment brengt al meer dan 15 jaar lang de welbekende sprookjesverhalen tot leven op het toneel. Door een twist te geven aan de sprookjesverhalen weet de producent ieder jaar weer families te betoveren met een prachtige voorstelling. Jaarlijks bezoeken ruim 125.000 bezoekers de sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment waardoor de voorstellingen uitgroeiden tot een waar begrip. Zo werden de voorstellingen Belle en het Beest de Musical (2022) en Assepoester De Musical (2023) bekroond met de Musical Award voor Beste Familiemusical. Met groot enthousiasme zetten ze deze sprookjestraditie dit theaterseizoen voort met 'Rapunzel De Musical'.

Kaarten
Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via https://www.meerpaal.nl/theater/rapunzel-de-musical-4/
Wie hierbij hulp nodig heeft, kan terecht bij de theaterkassa op het Serviceplein van De Meerpaal. Deze is open op maandag t/m woensdag: 09:00 - 17:00 uur, donderdag en vrijdag: 09:00 - 20:30 uur, zaterdag 10:00 - 17:00 uur en dagelijks vanaf een half uur voor de eerste activiteit of (film)voorstelling.

https://www.meerpaal.nl/