DRONTEN - Het project Become a Local Hero is bedoeld om jongeren te motiveren zich actief in te zetten voor de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Verschillende lokale organisaties, waaronder SuperCOOL Dronten en Humanitas, hebben zich aangemeld om als maatschappelijke diensttijd (MDT) te fungeren voor deze jongeren. “We zijn ontzettend blij met deze deelname”, vertelt Claudia Jansen, sociaal werker bij De Meerpaal Welzijn en coördinator van Become a local hero Dronten. “Deze MDT-plekken zijn niet alleen voor jongeren ontzettend leerzaam, maar voor organisaties dé kans om jongeren aan hun bedrijf te binden.”

Jongeren die affiniteit hebben met sporten en bewegen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een stageplek bij SuperCOOL Dronten, een sportproject voor deelnemers met een verstandelijke beperking die samen met sportmaatjes sportief aan de slag gaan. Iedere zes weken wisselt het sportaanbod van SuperCOOL waardoor de deelnemers met veel verschillende sporten in aanraking komen. Als local hero ga je samen met de trainers aan de slag om de groep te begeleiden en te ondersteunen. “Dit project is uitermate geschikt voor jongeren die zich willen oriënteren op een zorg- of sportopleiding”, aldus René Langeslag van SuperCOOL Dronten. “Werken met deze doelgroep levert zoveel moois op. Het gaat namelijk veel verder dan alleen sportactiviteiten aanbieden. Je zult merken dat je middels sport veel meer in contact komt met deze mensen. Het geeft een nieuwe dimensie aan het werk.”

Humanitas Ontmoeting tegen eenzaamheid
Binnen het project van Humanitas Ontmoeting wordt er gestreden tegen eenzaamheid binnen Lelystad en Dronten. Dit maatjesproject koppelt vrijwilligers aan mensen die behoefte hebben aan gezelligheid of een luisterend oor. “Eenzaamheid is helaas orde van de dag”, vertelt Yvon Bus van Humanitas. “Met de local heroes werken we aan een digitale pubquiz waarbij mensen elkaar weer digitaal gaan opzoeken en wordt gestart met het project de gezellige smikkelaars. Bij dit project wordt er in groepjes van 2 tot 4 gezellig samen gekookt. Als local hero help en ondersteun je bij het hele proces: van gerechten bedenken tot inkoop en uitvoering en zorg je ervoor dat mensen een fijne middag beleven.”

Meedoen of meer info?
Meedoen met Become a Local Hero als jongere? Dat kan! Kijk op www.becomealocalhero.nl voor meer informatie en opgave.