DRONTEN - Jongeren zich in laten zetten voor de maatschappij en hen in ruil daarvoor de kans geven om zich te oriënteren op hun beroepskeuze: dat is het doel van het project ‘Become a Local Hero’. Het project is een initiatief van welzijnsorganisaties Carrefour, De Meerpaal Dronten, Welzijn Kampen en Caritas Urk. “We hopen op veel enthousiaste deelnemers en op medewerking van nog meer bedrijven”, vertelt Claudia Jansen, sociaal werker bij De Meerpaal Welzijn en coördinator van Become a local hero Dronten.

Become a Local Hero richt zich op alle jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar. Claudia: “De maatschappelijke stage is landelijk afgeschaft. Jongeren komen daardoor minder snel in aanraking met vrijwilligerswerk. Met het oog op de vergrijzing is juist de inzet van jongeren belangrijk voor vrijwilligersorganisaties. Daarnaast geven jongeren aan dat ze zich graag beter willen oriënteren op hun toekomstige studie- of beroepskeuze. Become a Local Hero combineert deze twee elementen.’’

Van surveillant tot koffieschenker
De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn uiteenlopend; van surveillant tot helpen bij de sportclub en van koffieschenken in het bejaardentehuis tot helpen bij een evenement. “Hetzelfde geldt ook voor de beloning in de vorm van een cursus of meeloopdag”, vertelt Claudia. “Meelopen met een architect? Een workshop editing volgen? Of de droom om een dagje mee te lopen met een leerkracht in het onderwijs? Wij regelen het! Daarom blijven wij actief op zoek naar deelnemende bedrijven en vrijwilligersorganisaties die meeloopdagen/cursussen of vrijwilligerswerk aanbieden.”

Meedoen of meer info?
Meedoen met Become a Local Hero als jongere? Kijk op www.becomealocalhero.nl voor meer informatie en opgave.