DRONTEN - De Bioscoop van De Meerpaal draait vanaf woensdag 23 maart de nieuwe actiethriller Ambulance van regisseur Michael Bay. 'Verwacht explosies, flitsende montage, sterk acteerwerk en lekker veel actie', aldus Robin Wever, filmprogrammeur bij De Meerpaal.

In Ambulance maken we kennis met Will (Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II), een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny (de voor een Oscar genomineerde Jake Gyllenhaal). De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van $32 miljoen.

Krankzinnige ontsnappingspoging

Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren. Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson (Eiza González) en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden.

Kijk op de website van De Meerpaal voor alle filmtijden. Tickets voor deze spectaculaire film zijn te reserveren op de website en aan de balie van het Serviceplein.