ALMERE - In de tweede ronde van de KNVB-beker heeft Almere City FC niet kunnen stunten tegen eredivisionist VVV-Venlo. De ploeg van trainer Ole Tobiasen gaf de Limburgers in de eerste helft uitstekend partij, maar moest toch zijn meerdere erkennen (1-4).

De thuisploeg kwam na tien minuten op gelukkige wijze op voorsprong. Thomas Verheydt kopte de bal via de heup van VVV-verdediger Roy Gelmi het doel in. Vito van Crooij tikte na ruim een half uur op knappe wijze een voorzet van Joshua John in de verre hoek en was zo verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Op slag van rust zette Jafar Arias de Limburgers op voorsprong door de bal hard achter Michael Woud te koppen.

Kort na rust beslisten de gasten het duel. Woud kon een schot niet klemvast pakken en de rebound was voor Evert Linthorst. Arias maakte twintig minuten voor tijd zijn tweede goal en zette daarmee de eindstand op het bord.