DRONTEN - Vanaf heden hangt er bij BAS voetbal, Swift’64, Reaal Dronten en asv Dronten het nieuwe alcoholbord. Op dit bord staan gezamenlijke afspraken over het gebruik en schenken van alcohol binnen de voetbalclub. Zo wordt onder andere het NIX-beleid opnieuw aangestipt, maar zijn ook de schenktijden van de verschillende voetbalclubs rechtgetrokken.


Samen met wethouder Ton van Amerongen werd het bord gepresenteerd. De voetbalclubs hopen een voorbeeld te zijn voor andere verenigingen in de gemeente.

Dit initiatief is afkomstig vanuit het themaplan Gezonde Leefstijl dat één van de speerpunten van de gemeente Dronten is. Dit alcoholbord sluit naadloos aan op de doelstelling om jongeren en ouderen minder alcohol te laten drinken. De werkgroep Helder Uit, bestaande uit de GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg, gemeente Dronten en De Meerpaal Welzijn, zijn aanjagers van dit bord. Samen met de werkgroep en de vier voetbalverenigingen is gesproken over de invulling van het gezamenlijke alcoholbord. ‘’We zijn erg blij met het enthousiasme van de vier voetbalverenigingen”, aldus Aylin van Duinen, projectleider Gezonde Leefstijl. “We hopen in de toekomst ook andere verenigingen in de gemeente te activeren om aan de slag te gaan met dit thema.”