ALMERE - Almere City FC blijft ook na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles ongeslagen in het eigen Yanmar Stadion. De ploeg van Robert Molenaar aast na een recordreeks van negen thuiszeges op rij op overwinning nummer tien, maar moet zich tegen de ploeg van trainer Jack de Gier tevreden stellen met een punt: 1-1.

Beide ploegen hebben in de eerste helft moeite om het spel te maken. Op het vrij hobbelige speelveld in het Yanmar Stadion golft het spel op en neer, maar blijven grote kansen lange tijd uit. Martijn Berden ziet een schot gekeerd worden door Joshua Smits en Torino Hunte is nog het dichtst bij een doelpunt, wanneer de bal uit een hoekschop voor zijn voeten valt. Het boogballetje van de aanvaller belandt echter op de lat.

De toeschouwers in het goedgevulde Yanmar Stadion moeten het voor rust verder doen met enkele pogingen van afstand en een vrije trap van Youri Loen die net over gaat. In de tweede helft verandert er niet zo gek veel aan het spelbeeld, maar nemen de mogelijkheden wel toe. Richard van der Venne krijgt een grote kans op de openingstreffer, maar glijdt de bal voor een leeg doel net naast. Maël Corboz heeft de bal even later ook voor het inschieten, maar zijn poging mist kracht.

Aan de andere kant is de grootste kans voor Nick Venema. De spits stomt alleen op doelman Hobie Verhulst af, maar zijn schotpoging mist kracht en richting. Daardoor blijft de brilstand ook na een uur spelen op het scorebord staan.

Een kantelpunt in het vrij tamme duel vormt de rode kaart voor Corboz. De middenvelder van de Eagles glijdt na 64 minuten te hard door op Youri Loen en wordt zodoende met twee keer geel van het veld gestuurd. Vanaf dat moment gaat City nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong en slechts vijf minuten later wordt de equipe van Molenaar daarvoor beloond.

Sam Beukema glijdt weg op het middenveld, waardoor Venema richting het vijandelijk doel kan opstomen. De spits houdt het overzicht en geeft de bal breed op de meegelopen Shayon Harrison, die voor een leeg doel de 1-0 binnen tikt. De aanvaller voert zijn seizoenstotaal daarmee op tot zes treffers.

Met een man meer binnen de lijnen hopen de Flevolanders in het restant van de wedstrijd de zege uit het vuur te slepen, maar door één ongelukkig moment lukt dat niet. Een vrije trap van Richard van der Venne wordt door niemand aangeraakt en valt pardoes binnen. In de slotfase is Almere City FC via Mees Kaandorp en de ingevallen Faris Hammouti nog wel gevaarlijk, maar in de 1-1 stand komt geen verandering meer.