NIJMEGEN - NEC heeft weten te voorkomen dat Almere City FC een derde zege op rij heeft weten te boeken. De Nijmegenaren maakten na rust een achterstand ongedaan waardoor het in De Goffert op 1-1 eindigde.

NEC had voor de rust het betere van het spel, maar de gasten uit Almere stonden defensief goed en kwamen zelfs op voorsprong, toen een kopbal van Kitala via Ross langs doelman Roefs in het doel verdween.

NEC wist lange tijd weinig af te dwingen, maar nadat Nuytinck naast had gekopt, schoof Mattsson op aangeven van Dost de gelijkmaker binnen. Na een tweede gele kaart voor Van Rooij nam NEC wijselijk genoegen met een punt. Almere was via Hansen nog dicht bij de winst, maar Roefs wist zijn kopbal te keren.