VENLO - VVV-Venlo heeft de eerste zege van het seizoen binnen door Almere City FC met 2-1 terug te wijzen. Nieuwkomer Erik Sorga, international van Estland en gehuurd van het Amerikaanse DC United, maakte beide treffers voor de Noord-Limburgers.

In het begin waren het de gasten van trainer Gertjan Verbeek die de toon wisten te zetten. Lance Duijvestijn wist de gasten al na drie minuten op voorsprong bracht. Een opsteker voor de Almeerders die net als VVV nog steeds op de eerste zege wachten. Toch wist Almere City niet door te drukken, maar men leek met een voorsprong te gaan rusten tot Erik Sorga in blessuretijd met een magnifieke hakbal uit een voorzet van Essanoussi de stand in evenwicht bracht.

Acht minuten na rust toont de Estse spits opnieuw zijn koelbloedigheid na een assist van Munsters: 2-1. Nu is het Almere City dat weer de aanval moet zoeken en men probeert dat zeker, maar de goede keeper zima wenst nie meer te capituleren waardoor men in Venlo de eerste driepunter van het seizoen kan bijschrijven.