DRONTEN - Ondanks de coronamaatregelen en de gevolgen daarvan voor de vereniging, bouwt Reaal Dronten aan de ambities en ontwikkeling van de club. Rondom diverse teams is een complete en gedreven staf ontstaan en zijn de randvoorwaarden om optimaal te presteren geschapen. Reaal Dronten wil promoveren: zo snel mogelijk naar de 3e klasse, met teams met een "Dronter" gezicht, en met een juiste mix van jong talent en ervaren spelers.

2,5 jaar geleden kwam het besluit om rond de selectie teams Zaterdag 1, Zaterdag 2 en JO19-1 een meer prestatief klimaat te gaan creëren. Er zijn flinke stappen in gezet, zoals het opzetten van een prestatief 2e, dat in het verleden altijd een recreatief elftal was.

Vincent Zaal is bestuurslid Voetbalzaken en heeft de ontwikkeling samen met het bestuur vanaf het begin opgezet. Vincent: “Rond de teams staat nu ook een ambitieuze staf, die alles uit de spelers kunnen halen en optimaal samenwerken onderling. Er is behoorlijk uitgebreid in trainingsmateriaal en kleding, waarmee we het echt top doen voor een 4e klasser”. De medische samenwerking met SMC Flevoland is ook uitgebreid en verbeterd -het hele seizoen tijdens trainingen en wedstrijddagen is er medische begeleiding- en de samenstelling van de medische staf bestaat uit en fysio/verzorger en een sportfysiotherapeut. Vincent is hier erg blij mee: “De samenwerking met SMC voorziet ook in monitoring en het in kaart brengen van de fysieke gesteldheid, sterke -en ontwikkelpunten van de spelers. Zo kan gericht worden gewerkt aan de individuele doelen van spelers”.

Verder is er geïnvesteerd in de uitstraling van de teams, Zat 1 en Zat 2 beschikken beiden over een exact gelijk uitgebreid pakket kleding van Acerbis, met trainingskleding (lang & kort ) & presentatiekleding voor rond de wedstrijden. Natuurlijk is er ook voor de staf en wissels gezorgd zodat het gehele team een uniforme uitstraling heeft. Voorzitter Wim Bartelds is trots op de ontwikkeling. “Reaal stelt zichzelf het doel om een club te zijn waar jong talent zich kan ontwikkelen en na een aantal jaren mogelijk de stap naar een hoger niveau van het amateurvoetbal kan maken. En voor het seniorenvoetbal zijn de ambities niet minder hoor”. De eind 2020 gevormde Technische Commissie Senioren is volop bezig ervoor te zorgen dat de technische staf compleet en op het gewenste niveau is. Het technisch beleid is gevormd en hiermee zijn duidelijke doelen, wensen en werkwijzen gedefinieerd. Binnen het selectieproces zal de TC ook een belangrijke rol spelen in de "cultuurbewaking"; een speler moet passen bij de ambities, normen en waarden die gelden bij de club.

Wim: “Als bestuur staan we klaar om deze en andere ambities op te pakken en leggen daarbij de focus op de waarden binnen de club. We hebben sinds december na een aantal jaren van vacatures een compleet en enthousiast bestuur, met een vernieuwende blik. De komende tijd werken we de nieuwe missie en visie verder uit en zullen de leden betrokken worden bij het vormgeven van de plannen.”