DRONTEN - Van 17 tot en met 26 september 2021 vindt weer de jaarlijkse en landelijke Nationale Sportweek plaats. Tijdens de Nationale Sportweek openen beweegaanbieders hun deuren om zoveel mogelijk mensen te inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. Sport in Dronten is de initiatiefnemer van de lokale Nationale Sportweek heeft het volledige beweegaanbod in de gemeente Dronten in kaart gebracht. “Het is mooi om te zien hoe rijk de gemeente Dronten is aan sport- en beweegmogelijkheden”, aldus Elske Warners, verenigingsondersteuner bij De Meerpaal. “Door alles in kaart te brengen, hopen we de Drontenaren nog eerder te kunnen enthousiasmeren voor een mooie sport.”

Om de Nationale Sportweek feestelijk te openen organiseert Super Cool! Dronten in samenwerking met Sport in Dronten op zaterdag 18 september een No Limit Challenge voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Tijdens de No Limit Challenge gaan de deelnemers bootcampen, fietsen en wandelen. Buurtsportcoach Joppe Ketting: “Dit sportevenement laat zien dat er geen grenzen zijn en dat sporten en bewegen voor iedereen is.” Voordat de challenge begint, openen de wethouderS Irene Korting en Ton van Amerongen de dag en tevens de nieuwe website van Sport in Dronten. De nieuwe website van Sport in Dronten is namelijk hét platform voor sportend Dronten. Niet alleen zijn hier alle sportverenigingen terug te vinden, ook helpt het bij de zoektocht naar een passende sport.

Lijkt het jou leuk om een sport uit te proberen tijdens de Nationale Sportweek? Kijk dan snel op de nieuwe website van Sport in Dronten op de kalender welke activiteit bij jou past:https://www.sportindronten.nl/nationale-sportweek-2021/ Meedoen met de No Limit Challenge? Meer informatie is verkrijgbaar via Super Cool Dronten meedoen@supercooldronten.nl