DRONTEN - Zondag 4 juni 2023 om 14.00 uur start (vanaf het Meerpaalplein) de eerste groep deelnemers aan hun route van de allereerste urban trail door Dronten. Daarna vertrekken groepsgewijs alle lopers van de drie afstanden. Inmiddels hebben zich al meer dan 250 mensen ingeschreven en daar komen dagelijks nog inschrijvingen bij. Al vanaf 13.00 uur kunnen de sportievelingen zich melden bij de wedstrijdtafel om een bandje op te halen, eventuele bagage af te geven en aan de warming up te beginnen. Vanaf dan wordt de spanning richting het startsein opgebouwd.

Het hele evenement wordt omlijst met muziek en gezelligheid om deelnemers en het publiek te enthousiasmeren. Vanaf 15.00 uur draait een DJ in De Meerpaal om lopers muzikaal te onthalen, totdat alle deelnemers over de finish zijn en hun medaille door de organisator en hoofdsponsor Optisport omgehangen hebben gekregen. Organisator De Meerpaal / Sport in Dronten nodigt iedereen uit om langs het parcours of bij start en finish te komen kijken en hoopt er zo samen met deelnemers, partners, vrijwilligers en het publiek een onvergetelijk sportief evenement van te maken.

Over de Urban Trail Dronten
Iedereen vanaf 6 jaar die van wandelen of hardlopen én van een uitdaging houdt, kan zondag 4 juni meedoen aan de Optisport Urban Trail Dronten. Een recreatieve run voor ervaren of beginnende lopers. Het is meer dan een gewoon (hard)loopevenement. Door de unieke route, is het een beleving. Vanaf het Meerpaalplein loopt de route langs unieke plekken en door gebouwen in Dronten heen. De finish is op het binnenplein in De Meerpaal, waar iedereen welkom is om deelnemers aan te moedigen als ze over de finish komen. Er zijn drie categorieën: 2,5 kilometer wandelen (speciaal voor de ongetrainde wandelaar), 5 km hardlopen en 5 km wandelen. In totaal kunnen zo’n 450 deelnemers meedoen.

Meer informatie www.meerpaal.nl/urban-trail-dronten/