DRONTEN - Afgelopen zaterdag is het 2e jeugdteam van de BC Dronten kampioen geworden in hun klasse.


BC Dronten doet met 2 jeugdteams mee aan de regiocompetitie georganiseerd door de Nederlandse Badmintonbond. Beiden teams komen uit in de leeftijd tot 13 jaar. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er getraind om zo goed voorbereid aan de wedstrijden te kunnen deelnemen.

Afgelopen zaterdag was het een spannende wedstrijd want het 2e team met daarin Shayne, Tirzah, Djamilla en Thijmen moest spelen tegen de grootste concurrent voor het kampioenschap, Veenendaal BC. Om kampioen te worden waren 2 wedstrijdpunten voldoende maar het was niet zeker of dat zomaar zou lukken. Er was veel belangstelling voor deze wedstrijd met toeschouwers van beide teams zodat er sprake was van een gezellige sfeer in De Stal. De 6 gespeelde wedstrijden hebben flink wat spanning opgeleverd maar gelukkig waren de Drontenaren deze keer sterker en wonnen met een score van 5-1.

Hierdoor kon het kampioenschap al voor het einde van de competitie gevierd worden. Naast dit 2e jeugdteam is ook het 1e jeugdteam met Levi, Rosalie en Anthoni nog volop aan het strijden voor het kampioenschap. Als ze hun wedstrijd op 11 februari met 5-1 weten te winnen zijn ook zij kampioen. BC Dronten is enorm trots met deze mooie resultaten.