DRONTEN - Woensdag 22 juni 2022 van 11.00-12.00 uur start een nieuwe beweegactiviteit voor inwoners van 55+. Op locatie bij het Ontmoetingspark Buiten, naast het Dierenpark Dronten, biedt een ervaren fysiotherapeut gevarieerde trainingen in de buitenlucht waarmee mensen kunnen werken aan hun fitheid. Inwoners die op een prettige en sociale manier iets aan hun fitheid willen doen en anderen willen ontmoeten zijn van harte welkom. De eerste twee proeflessen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Met het opstarten van GoldenSports proberen De Meerpaal Welzijn, Sport in Dronten, GGD Flevoland, Centrum Fysiotherapie en Ontmoetingspark Buiten de vitaliteit van deze doelgroep te versterken. Samen sporten voor senioren is belangrijk, omdat voldoende bewegen de basis is voor mobiliteit en zelfredzaamheid. Het draagt daarmee bij aan vitaal ouder worden.

Wekelijkse trainingen in de buitenlucht, professionele begeleiding, laagdrempelig, per keer betalen met een strippenkaart, elkaar ontmoeten, daar draait het om bij GoldenSports. Bij elke training is aandacht voor coördinatie, spierkracht, balans, lenigheid en spel. De activiteit is bedoeld voor inwoners van 65+, maar ook mensen vanaf 55 jaar die fysiek minder fit zijn kunnen meedoen. Na twee gratis proeflessen zijn de kosten €3,50 per les of €31,50 voor een strippenkaart van 10 lessen, te verkrijgen bij de Meerpaal. Inwoners die een toegankelijkheidsbijdrage hebben kunnen de Pas van Dronten inzetten.