HELMOND - Helmond Sport heeft eindelijk de eerste punten van het seizoen binnen. De ploeg van trainer/coach Sven Swinnen wist op eigen veld overtuigend te winnen van Almere City FC: 3-0.

Op De Braak wist de thuisploeg na ruim tien minuten de leiding te pakken. Een knappe aanval belandde bij Martijn Kaars, wiens poging van richting veranderd werd zodat de Almere City-doelman kansloos was.

Kort na de pauze verdubbelde Helmond Sport de marge. Håkon Lorentzen kwam vrij voor het doel, na gestuntel in de Almeerse defensie. De Noor wist, met de nodige dank aan de matig opererende Almeerse verdediging, de bal in twee instanties over de lijn te werken. Twintig minuten voor tijd werd het nog erger voor het team van Alex Pastoor, dat het seizoen net als een jaar eerder kwakkelend is begonnen. Kaars kon vrij inkoppen voor de definitieve beslissing in de wedstrijd..