DOETINCHEM - De Graafschap heeft uiterst goede zaken gedaan in de strijd om rechtstreekse promotie. Achter kampioen SC Cambuur behoudt de ploeg van Mike Snoei een voorsprong van zes punten op de tegenstander van vrijdag, Almere City. Die leken lang op weg naar de winst, maar ver in blessuretijd kwam De Graafschap alsnog op gelijke hoogte (2-2).

De thuisploeg kende een flitsende start en niet voor het eerst dit seizoen zag men een prachtige goal van Elmo Lieftink die doeltreffend uithaalde. Op slag van rust maakte Elias Sørensen de gelijkmaker.

Een kwartier na de rust Almere City op voorsprong toen Thomas Verheydt een voorzet van Breedijk fraai tegen de touwen kopte. Door dit resultaat zou de spanning om rechtstreekse promotie volledig terugkeren, maar de gasten kwamen niet meer onder de druk van De Graafschap uit en ver in blessuretijd wist Jesse Schuurman alsnog gelijk te maken.