ALMERE - Almere City FC heeft vrijdagavond tegen Helmond Sport de opmars van de laatste weken voortgezet met de derde overwinning in vier wedstrijden. De ploeg van Alex Pastoor neemt na de 3-0 overwinning steeds meer afstand van de onderste plaatsen en is zelfs kansrijk in de vierde periode.

Hekkensluiter Helmond Sport, een positie die de Almeerders ook lange tijd innamen kwam er in het Yanmar Stadion nooit aan te pas. Na twintig minuten scoorde Lance Duijvestijn vanaf de strafschopstip tegen zijn oude ploeg. Op slag van rust werd die score verdubbeld door Jarno Lion die zijn eigen doelman Mike Havekotte passeerde.

Nadat Thijs van Leeuwen kort na rust de 3-0 liet aantekenen was het duel feitelijk beslist en kon de thuisploeg het duel gecontroleerd uitspelen.