UTRECHT - Almere City FC, dat wekenlang rode lantaarndrager was in de Keuken Kampioen Divisie, is maandgavond weer een plaatsje geklommen na een nipte uitzege bij Jong FC Utrecht. Maarten Pouwels zorgde vlak voor tijd voor de winnende goal voor de ploeg van Alex Pastoor.

De gasten kenden een prima start toen Thijmen Wildeboer al na vijf minuten de score opende. In een grimmig duel blijft Almere City hierna lang op de been met dank aan keeper Nordin Bakker.

Na de rust is Ilias Ahaft dicht bij een tweede Almeerse treffer, maar zijn vrije trap eindigt op de kruising. Twintig minuten voor tijd lijkt het duel alsnog op een puntendeling af te gaan als Yuya Ikeshita voor de gelijkmaker zorgt, maar vanuit een moeilijke hoek weet Pouwels drie minuten voor tijd voor een Almeerse zege te zorgen: 1-2.