ALMERE - "Het slechtste Almere City FC wat ik dit seizoen heb gezien". Trainer Gertjan Verbeek was vrijdagavond voor de camera's van ESPN keihard in zijn oordeel over zijn ploeg die even daarvoor tegen MVV alweer tegen de negende nederlaag van het seizoen was aangelopen.

Nog steeds bivakkerend in de hoeken waar de klappen vielen leek Verbeek tegen de Limburgers voor een behouden spelwijze te kiezen. Dat het duel zonder publiek was bleek maar goed uit want er viel in het Yanmar Stadion bitter weinig te genieten in de eerste helft. MVV, voor rust al de betere ploeg kreeg een tweetal mogelijkheden via Ntelo en Keulen en op slag van rust werd een inzet van Puriel van Almere City van de lijn gehaald.

Kort na de rust kwam MVV op voorsprong door een fraaie treffer van aanvoerder Sven Blummel. Almere City kreeg daarna een unieke kans om op gelijke hoogte te komen, doch zelfs een strafschop bleek niet besteed aan de Almeerders aangezien Jonas Arweiler miste. Een grote fout van de ervaren Ramon Leeuwin zorgde uiteindelijk voor de beslissing met opnieuw Blummel als afmaker: 0-2.