ALMERE - Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor verdiend met 3-0 te sterk voor TOP Oss en revancheerde zich zo voor de nederlaag met dezelfde cijfers een week eerder bij VVV-Venlo.

De ploeg van Alex Pastoor opende sterk en kwam na achttien minuten verdiend op voorsprong via een schitterende goal van Faiz Mattoir. De thuisploge bleef sterker, maar wist dat in de eerste helft niet verder in cijfers uit te drukken.

Dat gebeurde na rust wel. Rechtsback Hamdi Akujobi wist de bal achter keeper Alblas te schuiven en in de slotfase gooide de Spanjaard José Pascual het duel definitief in het slot: 3-0.