ALMERE - Almere City FC heeft vrijdagavond pas de tweede thuiszege van het seizoen weten te behalen. In het eigen Yanmar stadion bleek de ploeg van interim-coach Tim Bakens met 2-0 te sterk voor FC Eindhoven.

Het was voor de Almeerders de eerste thuiswedstrijd sinds het vertrek van Gertjan Verbeek. In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar in, maar na een half uur spelen werd de thuisploeg steeds dreigender. Na kansen voor Thijs van Leeuwen, Jeffry Puriel en Lance Duijvestijn viel de verdiende voorsprong vlak voor rust. Duijvestijn mocht op aangeven van Bram van Vlerken de 1-0 tegen de touwen koppen.

Kort na de rust lag ook de 2-0 er snel in. FC Twente-huurling Thijs van Leeuwen bediende spits Jonas Arweiler, die van dichtbij raak mikte. Vervolgens kregen de Almeerders grote kansen om de score verder op te voeren, maar voorkwam Eindhove-doelman Bertrams erger.

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen NAC. Naar alle waarschijnlijkheid staan de Almeerders dan onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer, die men komende week hoopt te presenteren.