ALMERE - In de Keuken Kampioen Divisie heeft Almere City FC bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de punten in eigen huis gehouden. In het duel tegen Jong PSV werd het na een snelle 2-0 voorsprong toch nog spannend, maar zegevierde de thuisploeg uiteindelijk met 3-2.

De vrije trappen van Youri Loen bleken wederom een goed wapen want nadat hij vorige week al doeltreffend uithaalde legde hij nu na vijf minuten de bal al panklaar voor Radinio Bakker. Een paar minuten later schoot Loen de bal zelf in de linkerhoek en was het al 2-0. Gezien de kansen die de ploeg van trainer Robert Molenaar vervolgens kreeg had men zelfs nog comfortabeler de rust in kunnen gaan.

Doordat dit niet gebeurde kon het in de tweede helft toch nog ongemeen spannend worden vooral toen keeper Smits een vrije trap van Joel Piroe liet glippen. Tien minuten na de rust werd het zelfs gelijk toen Mara Catic vrij voor de goal opdook.

De thuisploeg wist zich ondanks deze domper snel te herpakken en ging met invaller Thomas Verheydt op jacht naar de winst. De aanvaller stond koud in het veld toen hij al de onderkant van de lat raakte en vervolgens rijgen de kansen zich aaneen. Uiteindelijk krijgt men dan ook waar men recht op heeft als weer Loen aan de basis staat met een corner waaruit Verheydt raak kopt: 3-2.

Almere City FC - Jong PSV 3-2 (2-0)