ALMERE - Almere City FC houdt voorlopig nog gelijke tred met koploper SC Cambuur al kostte dat tegen laagvlieger FC Dordrecht nog de nodige moeite. De ploeg van Ole Tobiassen nam pas in de laatste twintig minuten afstand.

Iets meer dan zeventig minuten liepen de Almeerders tegen een Dordtse muur op. Bij de gasten kon doelman Liam Bossin dan ook terugkijken op een bevredigend profdebuut nadat eerste keeper Anthony Swolfs pas geleden ineens besloot te stoppen.

Toch moest Bossin zich in de 72e minuut gewonnen geven bij een inzet van Faris Hammouti. De treffer zorgde voor de nodige opluchting bij de thuisploeg en omdat de gasten in de slotminuten nog meer ruimte weggaven kon de thuisploeg zelfs naar een ruime 3-0 zege uitlopen door treffers van Damon Mirani en opnieuw Hammouti.