ALMERE - Almere City FC liet maandagavond twee dure punten liggen in de strijd om directe promotie, maar mocht in de thuiswedstrijd tegen Telstar ook opgelucht zijn dat het, overigens geheel terecht, alsnog een punt overhield. De thuisploeg van Jeroen Rijsdijk kwam pas ver in blessuretijd naast de Witte Leeuwen van Andries Jonker.

In een open duel ging het in de eerste helft al over en weer. De eerste kans was voor Almere City FC met een kopbal van Thomas Verheydt, maar de eerste goal viel aan de andere kant via wie anders dan topscorer Glynor Plet. De spits krijgt later weer een goede kans al is ook de thuisploeg weer gevaarlijk met een schoten van Kaandorp en Hammouti die net over gaan.

Na de rust voert de thuisploeg de druk fors op en dat levert ook kansen op. Verheydt ziet een kopbal net voor de lijn gekeerd worden, en ook Hammouti en Alhaft krijgen de bal niet langs keeper Schendelaar. Terwijl een nederlaag in het verschiet ligt voor de Almeerders weet men vijf minuten in blessuretijd toch nog op gelijke hoogte te komen als een vrije trap van Jorrit Smeets op het hoofd van invaller Radinio Balder belandt en in het doel: 1-1.